”Den hjulbente äventyraren”…

29 maj, 2018

”Den hjulbente äventyraren”. Så presenterade Aron Andersson sig själv under gårdagen i Sporthallen då han, med glimten i ögat och med en stor portion ”göteborgshumor”, bjöd hela skolan på en mycket inspirerande föreläsning.

Det var just denna lättsamma humor som delvis präglade gårdagens föreläsning, men också en stor portion allvar och tänkvärdheter, då Aron bjöd på sitt livs historia om den elakartade cancer han fått som åttaåring. Aron överlevde slutligen sin cancer, men de många och tuffa behandlingarna resulterade i att han blev rullstolsburen.

Under föreläsningen, beskrev han sina egna fördomar om dem som satt i rullstol, hur det känns att inte längre kunna använda sina ben på det sätt han varit van vid, och om hur skönt det är att få sätta sig för första gången på ett år. Men framför allt handlade föreläsningen om att utmana sig själv, att övervinna sina rädslor och vikten av hjälp (både att ge och att ta emot).

Aron gav oss många imponerande bevis på att våra största begränsningar är mentala, och att vi med hjälp av delmål och perspektiv kan klara av de mest spektakulära bedrifter. Själv har Aron bestigit Kebnekaise, simmat över Ålands hav, genomfört en polarexpedition på Sydpolen och börjat hoppa fallskärm, bara för att nämna några av hans många äventyr…

För dem som blev nyfikna på mer om Aron, finns det några signerade böcker att låna på biblioteket!