Facetten startar E-sportprofil till ht 2018!

Till hösten startar ytterligare en idrottsprofil på Facetten, denna gång i den kraftigt växande idrotten e-sport!

Inriktningen e-sport är för dig som har ett brinnande intresse för e-sport och vill utveckla dina spelförmågor och skapa de fysiska förutsättningarna för att må bra och prestera på topp. Du kommer också få en bredare kunskap om datorspelens växande plats i samhället. I fokus står det taktiska actionspelet Counter Strike: Global Offensive.

Lektionerna kombinerar teori och praktik inom datorspel under ledning av en erfaren lärare i vårt klassrum utrustat med datorer som når upp till de höga krav som e-sport kräver. Utöver strategi, taktik och träning i datorspel så inkluderar inriktningen även fysisk träning, hälsa och kost samt ergonomi och etik, för utan en välmående kropp kan man inte nå sin fulla förmåga.

Inriktningen genomför studiebesök med relevans för e-sport och där möjlighet finns kommer den även kopplas till övriga skolämnen.

Du som söker till inriktningen är tävlingsinriktad, har stort intresse för e-sport och besitter viljan att utvecklas tekniskt, strategiskt och i sitt samarbete med andra individer.

Oberoende av vilket program du läser på Bildningscentrum Facetten har du möjlighet att välja e-sport som inriktning. Det innebär att du läser 300 poäng som gör dig till en bättre spelare.

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss på bildningscentrum@atvidaberg.se

Kursupplägg

Idrott och hälsa 1 - specialisering 100 p
Idrott och hälsa 2 - specialisering, 100 p
Träningslära 100 p