Emma Johanssons minne 2017

8 september, 2017

I strilande regn genomfördes i tisdags den tredje upplagan av Emma Johanssons minne. Den något ogästvänliga väderleken visade sig dock vara gynnsam för de som hade som ambition att springa fort.

Snabbast av alla över den drygt sex kilometer långa banan var Hamse Wahab från BF16 som med ett väldisponerat lopp putsade sitt eget banrekord med fem sekunder. Hamse ledde loppet från start till mål men om han någon gång vänt sig om hade han sett tvåan Daniel Arnesson och trean Axel Frank som hela tiden hade Hamse inom synhåll. De två turades om att ligga två respektive trea men det var till slut Daniel som drog det längsta strået.

I damklassen hade Ebba Klippinger från SA17 på förhand stuckit ut hakan med ett uttalande om att hon nog skulle komma in på en tid under 30 minuter. Detta levde hon väl upp till och efter ett väldisponerat sololopp kunde Ebba kasta sig över mållinjen efter 28 minuter och 30 sekunder vilket också innebär att även Ebba nu innehar skolrekord på banan. In på en andraplats sprang Ronja Nilsson som också hon är förstaårselev. Amanda Jansson från BF15 slutade trea och kunde därmed leva upp till förväntningarna om en topplacering.

I den prestigetunga personalklassen var de två senaste årens vinnare Oscar Friström att betrakta som storfavorit även om Johan “SYV-Johan” Dahlberg hade för avsikt att bjuda upp till kamp. I en intervju innan loppet lät Oscar meddela att hans taktik var att “starta sist och komma först i mål”. Huruvida Oscar startade sist låter vi vara osagt men klart är i alla fall att han var först av personalen i mål i på tiden 28.08. Den jagande Johan Dahlberg fick även i år nöja sig med en andraplats. Dan Forsberg, som tog loppet som ett genrep inför lördagens Stockholm halvmarathon, gick därefter i mål som trea på tiden 29.50.

Prestation kan mätas i relation till andra men också i relation till den egna förmågan. Många är det därför som inte blir omnämnda här men som på olika sätt utmanat sig själva under denna friluftsdag. Det huvudsakliga syftet med arrangemanget är trots allt att skolans elever och personal under lättsamma former ska komma ut och röra på sig tillsammans. Vi vill därför ge en stor eloge till alla de elever, lärare och personal som deltagit efter bästa förmåga och som därmed bidragit till Emma Johanssons minne 2017.

Prisutdelning ägde rum idag, fredag 8 september, kl. 10.00 i cafeterian.

 

 

/Idrottslärarna

 

Resultatlista

Herr

  1. Hamse Wahab  BF16 22.25
  2. Daniel Arnesson BF16 23.09
  3. Axel Frank EK15 23.24

Dam

  1. Ebba Klippinger NA17 28.30
  2. Ronja Nilsson EK17 32.07
  3. Amanda Jansson BF15 34.52

Personal

  1. Oscar Friström 28.08
  2. Johan Dahlberg 29.40
  3. Dan Forsberg 29.50