Emma Johanssons minne 2018

14 september, 2018

I tisdags gick det årliga loppet ”Emma Johanssons minne” av stapeln igen. Loppet är en skolgemensam friluftsdag (halvdag) som bjuder på 6 km löpning i Åtvidaberg. Samtliga elever deltar och skolans personal är aktiv antingen på eller utanför banan i form av funktionärer och påhejare.

Vi vill rikta ett tack till alla som deltagit på något sätt, och ett grattis till vinnarna av de olika tävlingsklasserna:

Bästa elev – herrklass:                Hamse Wahab   BF16   23.10

Bästa elev – damklass:                Ebba Klippinger EK17 28.56

Bästa lärare:                                   Pontus Hydén                26.27 

 

Prisutdelningen ägde rum på  fredagen kl.12.30 i cafeterian.

Loppets historia
Loppet, som tidigare gått under namnet Bysjöloppet, fick för tre år sedan ny bansträckning och nytt namn: Emma Johanssons minne. Emma Johansson jobbade som lärare på Bildningscentrum Facetten fram till hösten 2014, då hon hastigt och alldeles för tidigt gick bort i cancer. Emma var lärare i matematik och fysik och var också ansvarig för skolans dansprofil, där hon var en mycket uppskattad lärare och inspiratör. Under ett läsår jobbade Emma även som idrottslärare på Bildningscentrum. Emma brann för rörelse och motion vilket bland annat manifesterades genom hennes engagerade deltagande på skolans friluftsdagar och i andra motionsaktiviteter såsom exempelvis Blodomloppet i Linköping. Emmas deltog alltid i dessa arrangemang med ett leende på läpparna och vår vilja är därför att  hedra Emmas minne genom att skolans årliga löptävling bär hennes namn.