Fd NA-elev berättar om studentlivet

31 mars, 2017

I dag var Jesper Säberg, en f.d. NA-elev, inbjuden till Studion för att prata om livet som student efter gymnasietiden. Inbjudna till Studion var alla högskoleförberedande program i åk 2 och 3 samt BA14 . Jesper är en engagerad student som, vid sidan av studierna på Campus Norrköping, jobbar aktivt inom kår- och sektionsverksamheten. Han hade mycket att säga om såväl studentlivet i allmänhet som sin utbildning till byggingenjör  i synnerhet.

Jesper trivs jättebra på högskoleingenjörsprogrammet i byggteknik och vill passa på att uppmana intresserade elever att söka, då utbildningen har fina framtidsmöjligheter. Just nu är efterfrågan på kompetenta personer inom byggbranschen mycket stor. Hela 95% av studenterna har jobb direkt efter färdig utbildning och övriga  5 % har jobb inom ett år.

Jesper tyckte det var kul att vara tillbaka på skolan och prata och hoppades på att ”få några lite peppade på att plugga vidare”. Tack Jesper för att du ville komma hit och berätta!

Har ni frågor om studentlivet, LiU eller den specifika byggutbildningen, får ni gärna vända er till Jesper på mejladressen: jessa145@student.liu.se.