Fotbollsstudieresa till Stockholm

16 maj, 2017

På måndagsmorgonen den 15 maj samlades ca 50 fotbollselever från Bildningscentrum Facetten för avfärd mot Stockholm och en studieresa i fotbollens tecken. På agendan stod bl.a. besök på Kaknäs, Djurgårndens träningsanläggning, rundvandring på Tele 2 Arena och match mellan DIF och IFK Göteborg. Vår researrangör och ciceron var dubbla SM-guldvinnaren med Djurgården, Anders Alé.

Ute på Kaknäs intogs den medhavda lunchen och vi slogs av den familjära stämning som vilade över platsen. Materialförvaltare Inge Johansson tog hand om oss och berättade om verksamheten. På eftermiddagen väntade en rundvandring på Tele 2 Arena med sportchefen Bosse Andersson som verkligen tog sig tid att prata och visa oss runt i omklädningsrummet, där tunga namn som Källström och Isaksson stod på tröjorna.

Foto: Pontus Hydén

 

Foto: Pontus Hydén

Nöjda, men hungriga, tog vi oss ut på Globenområdet för ännu ett mål mat och, i takt med att området fylldes av supportrar, steg matchpulsen. 18.30 var det dags för match och ca 20 000 på läktarna gjorde sitt bästa för att få igång lagen. Tyvärr verkade dödläget totalt och inget av lagen bjöd på någon sambafotboll. I 79:e minuten spräcktes i.a.f. nollan då Djurgården gjorde 1-0. Glädje för de flesta på arenan och tre viktiga poäng till våra värdar för dagen. 21.30 rullade bussen åter hem mot Åtvidaberg med nöjda och glada tjejer och killar.

Som ledare och lärare är det fantastiskt att kunna erbjuda våra elever resor av det här slaget. Ett stort tack till Anders Alé och hans djurgårdsvänner Bosse Andersson och Inge Johansson för en utmärkt anordnad resa!

Vid pennan: Matthias Andersson

Övriga ledare på resan: Pontus Hydén, Fredrik Innocenti, Anders Alé (arrangör)