Långhelg i Dublin

21 november, 2016

Full av förväntan landade jag på Dublins flygplats I torsdags morse. Irland! Känt för sina böljande gröna och dramatiska landskap, mysiga pubar, ett rikt kulturarv och en enorm gästfrihet. Det var dock ingen semesterresa jag hade framför mig, utan tre långa och intensiva arbetsdagar.

Syftet med konferensen var att inhämta kunskap om olika europeiska utbytesmöjligheter, och det var svenska UHR som beviljat mig medel att åka. Men mellan de många föreläsningarna fanns det också goda möjligheter att nätverka med partners från andra europeiska skolor och spåna kring möjliga utbyten och projekt. Bland annat etablerade jag riktigt goda relationer med en skola norr om Dublin och tillsammans skapade vi ramarna för ett projekt där det kommer att finnas möjligheter att jobba med såväl Frankrike som Österrike och Irland, men det bygger ju på att vi är fler som är intresserade!

Dublin då? Det är verkligen en jättemysig stad – full av gemytliga caféer, historiska byggnader och ett härligt folkliv. Trots galet fullspäckade arbetsdagar så hann vi i alla fall promenera lite på kullerstensgatorna och njuta av öppna spisar och levande musik på några av de otaliga pubarna i kvarteret. Förhoppningsvis blir det många fler gånger! /Magdalena Vogt