Premiär för #deträckernu

23 maj, 2016

Idag (måndagen den 23 maj) satte beteendevetarna från SA13 och SA14 upp sina kampanjbidrag som de gjort till antimobbning- och konfliktkampanjen #deträckernu (en uppgift som gjorts inom ramen för kursen Kommunikation).

IMG_0020

Samtliga bidrag (tre podcasts, två reklamfilmer, ett ungdomsmagasin och en bok) har redovisat sina bidrag för en oberoende jury och satts upp för allmän beskådan på bryggan mellan A-huset och B-huset. Reklam och färdiga produkter finns även utspridda över skolans område.

 

Ett bidrag valdes också ut som Bästa bidrag av den oberoende juryn (som bestod av rektor Mikael Nord, bibliotekspedagog Karolina Hansson, skolkurator Carina Skytt Andersson samt skolsköterska Carina Ståhl). Vinnaren blev boken En oväntad vänskap, skapad av Alexander, Axel, Moa och Yomna i SA14. Förutom äran får de även ett biobesök. Stort grattis!

IMG_0012

Kampanjen håller på i två veckor, så passa på att läs, lyssna och se på bidragen.

Vi vill även att övriga elever på skolan bidrar till denna kampanj. På bryggan finns det några lappar, pennor och en låda. Ta en lapp och skriv vad du kan göra för att förhindra mobbning och allvarliga konflikter mellan människor. Handlingen kan vara liten som stor. Du får vara anonym och skriva hur många lappar du vill. Lägg sedan lappen i lådan.

Seriösa bidrag sätts upp på väggen vid bryggan. De bästa lapparna redovisas sedan på skolans hemsida. Hjälp till och visa att #deträckernu

IMG_0021

Den ansvarige och stolta läraren för denna uppgift (Henrik) vill tacka samtliga elever i SA13 och SA14 för deras utmärkta insatser och bidrag, och uppmanar samtliga elever på skolan att bidra till denna kampanj!

#deträckernu