Reclaim the Sheet 2019

13 juni, 2019

På onsdageftermiddagen presenterade avgångsklasserna på Bildningscentrum i Åtvidaberg sina studentlakan för den ovanligt stora juryn. Till startfältet hade alla klasser utom en anmält sig för att delta. Alla klasser dök upp med ett bidrag, och samtliga bidrag klarade med god marginal de etiska kraven.

Juryn bestod detta år av ständige domare Micke Nord (rektor) och Christina Nordström (kurator) samt en nygammal jurymedlem som gjort comeback: Annie Ringsgård. Till vår glädje kunde vi detta år välkomna två nya ansikten till skaran granskande ögon: Andreas Malmqvist (inhoppande vikarie för Johan Nicklasson) samt Jeanette Bolin. Sist men inte minst var Elevkåren även detta år representerad av dess ordförande: Sophia Bartholomew.

Juryn var djupt imponerad av den tid och insats som legat bakom flera av bidragen, som hade finess, både till form och innehåll. Sett till de etiska kriterierna har vi aldrig i tävlinges historia sett samtliga lakan hålla så god marginal till diskningsgränsen, vilket glädjer oss särksilt, då det varit ett av de starkaste skälen till att vi utformat denna tävling. Även detta år fick vi se en stor dos humor, då klasserna i sina bidrag passade på att driva med såväl sig själva som med sina lärare (självklart med glimten i ögat och med lärarnas medgivande).

Det blev tufft för juryn att avgöra vilket lakan som var allra vassast, men en övervägande majoritet lade sin röst på ett av de två som det vägde mellan. Aviseringen av vinnarna samt motiveringen lästes kort efter presentationen upp av ständige domare och lyder som följer:

 

Vinnande bidrag i Reclaim the Sheet 2019: HA16!