Unga Forskare

6 april, 2016

Onsdag 5:e april åkte Bildningscentrums samtliga naturelever samt teknikettorna och -tvåorna  till Stockholm för att besöka finalen för utställningen Unga-Forskare där cirka 50 gymnasiearbeten ställde ut, däribland Astrid Pekkari.

Bildningscentrums Astrid Pekkari, NA13 presenterar sitt gymnasiearbete inför en jurymedlem. Ssch! Stör inte.

Läs mer om Astrids gymnasiearbete i Correns artikel här.

De unga forskarna har under både måndag och tisdag presenterat sina gymnasiearbeten för allmänheten såväl som för jury. Vi som publik fick rösta på bästa monter, bästa presentation samt det arbete vi kände var det mest relevanta för oss.

Tävlingen avgörs imorgon, torsdag 7:e april.

Utställningen bjöd på massor av inspiration för kommande gymnasiearbeten. Bland deltagarna fanns till exempel Alice Eklunds gymnasiearbete om övergödning i Östersjön där hon dykt i Östersjön och helt enkelt forskat om algers miljöpåverkan. Diana Tokarska var också en av deltagarna. Hon hade undersökt hur tulpaner reagerat på olika bevattningsmetoder. Genom att jämföra hur cirka 300 tulpaner reagerat på sockerbehandlat vatten, vanligt vatten eller antibakteriellt vatten har hon kommit fram till sina resultat. Tydligen fungerade en blandning av socker och antibakteria som bäst. Mycket spännande!

Skribent: Jacob Nilsson