Bildningscentrum Facettens logotyp, länk till startsidan

Inför introduktionssamtalet

Välkommen till oss på Bildningscentrum Facetten!

Du har nu fått ditt antagningsbesked och vi vill därför hälsa dig varmt välkommen till oss på Bildningscentrum Facetten i Åtvidaberg. Att börja gymnasiet är att ta det första riktiga steget mot vuxenlivet och vi hoppas och tror att du kommer att uppleva det som en riktigt rolig utmaning. Du har nu tre inspirerande läsår framför dig med nya vänner, nya kurser och nya möjligheter!

Du kommer till en gymnasieskola med mycket framåtanda och med en mix av elever från hela Sverige. Vi är glada att just du är en av dem. Vi vill ge dig de allra bästa förutsättningar för att du skall trivas och uppnå goda studieresultat. Det är viktigt för oss att du känner dig välkommen och därför vill vi bjuda in dig och dina föräldrar till ett introduktionssamtal innan skolan börjar. Ni får då möjlighet att träffa och lära känna din blivande mentor och ni kan få svar på eventuella frågor inför skolstarten. På samma gång får vi från skolan en chans att informera om sådant vi tycker är viktigt.

Introduktionssamtalet

Vi möter er vid huvudentrén och träffen tar ca 45 minuter. Om tiden är omöjlig för er är vi tacksamma om ni meddelar oss detta per telefon (0120-83333 fr o m 7 aug) så att vi kan hitta en annan tid.

Inför ert introduktionssamtal önskar vi att ni i förväg har fyllt i några digitala formulär för kontaktuppgifter, information till skolhälsovården, specialkost och samtycke. Formulären finner du längst ned på sidan och de kan fyllas i fr.o.m. 10 augusti och ska vara ifyllt innan ditt introduktionssamtal.

Vi ber också er som inte har gått på Alléskolan att, inför introduktionssamtalet, ta med dokumentation från tidigare skola som är relevant för oss att ta del av, såsom utredningar och åtgärdsprogram. Du som har rätt att få ett busskort får även detta vid introduktionssamtalet.

Upprop och skolstart

Vi samlas på gården utanför skolans entré måndagen den 19 augusti kl. 9.00. Det är också vår första skoldag, så räkna med att du slutar först på eftermiddagen. Vi önskar dig ett fortsatt skönt sommarlov och vill än en gång hälsa dig varmt välkommen i augusti! Vi ser alla fram emot att ha dig hos oss!

IST Home (app)

  • Kontaktuppgifter

Elevhälsans webbportal

  • Hälsodeklaration
  • Rekvisition

Kommunens sida för specialkost

  • Specialkost

Samtycke för publicering av personuppgifter

  • Samtycke personuppgifter

Senast uppdaterad